HA – Konfiguration

Dette er klart den mest besværlige del af Home Assistant. Man vil hurtigt opdage at HA er et open source produkt og der kræves en del forståelse for programmering af ting der skal ske når en sensor bliver aktiveret.

De har dog prøvet at lave en slags drop down wizard til at lave automatisering, men personligt gav jeg op da jeg ikke kunne få HA til at gøre som jeg forventede, og derfor prøver jeg at lave guides til de ting som JEG har integreret, og hører gerne fra nogen som skulle ha specielle ønsker som jeg ikke har tænkt kunne være smart.

Hele opsætningen af Home assistant er bygget op omkring filen configuration.yaml  og automation.yaml som indeholder alt hvad der sker i Home Assistant.

Jeg kan allerede nu fortælle at hvis man har tænkt sig at lave mere end 2 automatiske ting, skal man ha opdelt sin konfiguration da man ellers hurtigt mister overblikket.

Dette gøres heldigvis nemt med kommandoen !include læs her hvordan det gøres.

Nedenfor kan i se uddrag af min egen konfiguration som linker til en underside hvor jeg uddybe de enkelte add-ons og hvilke muligheder der er med disse.