HA – installation

Hardwaren er vigtig, og Home Assitant anbefaler selv at man bruger en Rasbarry Pi model 3 B+ som f.eks. for nemhedens skyld kan købes hos Proshop som et bundle med sd kort, kabinet og den rigtige strømforsyning. Det er MEGET vigtigt at det er en 2.5 amperes strømforsyning, og at man ikke blot bruger et mini usb stik koblet til en alm. mobil lader.

Proshop webshop link

Hele proceduren for selve installationen kan læses på engelsk her, men for god ordens skyld laver jeg en dansk version nedenfor.

https://www.home-assistant.io/getting-started/

For at få Hass.io som er styresystemet til Home Assistant over på dit micro SD kort skal du ha en adapter til USB, enten i en bærbar som er født med det ellers køb en løs adapter.

Dernæst skal du hente et program for at få overført Home Assistent imaget til dit micro SD kort – dette gøres helt simpelt og smertefrit med Etcher som er gratis – Hent og installer.

Hent derefter Home Assistant

Åben Etcher, og vælg filen du lige har hentet.

Vælg derefter dit USB / Micro SD kort og tryk Flash!

Når den er færdig sætter du blot kortet i din Rasbarry Pi og tænder den. HUSK at sætte et netværks kabel i med det samme – da det første Home Assistant gør er at tage en IP adresse og derefter hente en masse på nettet for at installere HA.

Hvis du nu besøger adressen http://hassio.local:8123/ skulle der gerne komme en side frem som fortæller dig at den installere og der kan gå op til 20 min. før Home Assistant er klar til brug.