Home Assistant

Home Assistant er et fantastisk stykke software, som er bygge op på Linux platformen og er open source.

Jeg vil ikke skræmme nogen for at prøve det af, da det er ret let at komme i gang med at bruge det og mange funktioner er bygget ind og virker med det samme.

MEN når det så er sagt, vil jeg også sige at det kræver en del gåpåmod og en vis nørd – at få det bygget op med alle de muligheder der er . Når det så er sagt findes der et utroligt godt forum på den officielle side hvor de fleste svar ligger.

Lige nu er jeg selv i fuld gang med at bygge mit eget hus og automatisere det med Home Assistant – og løbende når jeg finder smarte løsninger lægger jeg dem op inkl. kode m.m. til fri afbenyttelse.

I menuen under Home Assistant vil man kunne finde alle de løsninger jeg selv har bygget, og en forklaring til hvordan det hænger sammen.

Jeg er selv “nybegynder” med home assistant, men har mange års erfaring med IT og programmering etc. og jeg synes ikke det har været en “work in the park”. Dog har jeg set lyset og vil gerne hjælpe andre til at se det også og ikke give op på forhånd da det kan utrolig meget når man først for dykket ned i produktet.

Men start med at komme godt i gang, få købt en boks og installer

læs mere og bliv klogere på den officielle side her.